Kundservice

January 27, 2014

Jag lät företaget svenskapoolfabriken bygga en pool åt mig förra våren och det gick jättebra. Jag är verkligen nöjd med allting från priset till hur duktiga de var på kundbemötande. Det är verkligen viktigt att ett företag har bra service, annars så kan det bli så att man inte vill gå tillbaka till dem. Det är ju precis samma princip som på en restaurang eller kanske på en nattklubb. Det kanske inte är så många som inser det men om kunden inte blir bra behandlad så kommer hen absolut inte gå tillbaka dit, det är bara ett faktum. Någon gång så fick jag diskvatten i mitt kaffe, det var ju ett misstag som jag kan förstå för jag har själv jobbat på cafe men de vägrade ge mig gratis kaffe efter det så jag gick aldrig mer tillbaka dit och rekommenderade det inte till någon.

Leave a Reply